Utcára zuhant egy helikopter Londonban

london, helikopter, baleset, Lángokban áll egy helikopter London belvárosában 2013. január 16-án, miután szemtnaúk szerint a légi jármű a levegőben nekiütközött egy toronydarunak és az utcára zuhant.
Vágólapra másolva!
A helikopter a Temze közelében zuhant le, és kigyulladt. A gép az után esett le, hogy nekiütközött az egyik ház tetején álló darunak. Két ember meghalt, tizenketten megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Utcára zuhant szerdán egy helikopter Londonban, a Temze közelében, és kigyulladt - jelentette az AP hírügynökség. A baleset London déli részén, Vauxhaull-ban történt. A légi jármű a levegőben nekiütközött egy toronydarunak.

Forrás: MTI/AP/PA/Victor Jimenez
További képekért kattintson!

A balesetben két ember meghalt, tizenketten pedig megsebesültek. Az orvosok szerint az egyik halott a helikopteren utazott, a másik a földön volt. Egy embert a lángoló autójából mentettek ki a tűzoltók. Hat embert szállítottak kórházba.

A helikopter a baleset előtt a rossz idő és látási viszonyok miatt jelezte, hogy egy közeli repülőtéren leszállna - írja a BBC. A gép egy magáncég tulajdonában volt - mondta annak a reptérnek az igazgatója, ahonnan a helikopter elindult. A londoni rendőrkapitány a BBC-nek azt mondta, csodával határos, hogy nem történt nagyobb tragédia.


szólj hozzá: Lezuhant egy helikopter Londonban

A BBC azt írja, hogy a rendőrség és a mentők helyi idő szerint reggel nyolc órakor kapták az első riasztásokat. A brit közszolgálati csatorna egyik volt producere azt jelentette a helyszínről, hogy a gép nekiütközött egy épületnek, amelyet most füst borít, a tetején álló daru pedig most az épület oldalán lóg lefelé. Ezt az épületet úgy hívják, hogy Torony, és az egyik lemagasabb egész Európában - írja a Guardian. Az épület nem messze van a brit titkosszolgálat központjától.

Forrás: AFP/Justin Tallis
A megroncsolódott daru lóg az épület oldaláról. További képekért kattintson!

A londoni tűzoltók 60 emberrel vonultak a helyszínre. A környéket és a közeli metróállomást lezárták, a BBC munkatársa a helyszínről azt jelentette, hogy legalább négy mentő és több rendőrautó van a közelben. Néhány szemtanú szerint a helikopter rázuhant két autóra - írja a BBC.

A Guardian beszámolója szerint a környéken dolgozókat evakuálják, a forgalmat pedig elterelik.

Forrás: MTI/AP/PA/Toby Scott
További képekért kattintson!