Levágott emberi fejeket találtak egy reptéri csomagban

Vágólapra másolva!
Összesen 18 levágott emberi fej kallódott heteken át a chicagói reptéren, miután a hatóságok kiszúrták őket egy csomagban. Az Olaszországból érkező fejeket egy krematóriumba küldték, de állítólag nem voltak megfelelő dokumentumokkal ellátva a szállításhoz.
Vágólapra másolva!

Karácsony óta vesztegelt egy amerikai reptéren 18 darab levágott emberi fej, miután a chicagói hatóságok kiszúrták őket egy repülőgépről lerakodott csomagban - írja a Chicago Sun-Times című lap internetes kiadása. A lap szerint ugyanakkor nem gyilkosság gyanúja miatt foglalták le őket: a fejeket csupán azért tartották vissza, mert nem voltak megfelelő szállítási dokumentációval ellátva.

Mint kiderült, a különös szállítmány Amerikából indult Rómába még tavaly, hogy ott olasz kutatók vizsgálatokat végezhessenek rajta, majd ennek végén visszaküldték őket. A fejekért kedden reggel jelentkezett egy chicagói krematórium, amely végül több hét várakozás után megfelelő papírokkal tudta igazolni az eredetüket és a szállítás célját.

Az amerikai lapok szerint a fejeken még bőr is volt, tehát nem koponyákról volt szó. A Gawker.com hírportál szerint ugyanakkor a chicagói O'Hare reptér biztonsági vezetője az eset után kifakadt a médiának, amiért a sajtó hatalmas feneket kerített a levágott fejek történetének. Szerinte az efféle helyzetek egyáltalán nem egyedülállóak egy nemzetközi repülőtéren.

A brit Daily Mail bulvárlap fel is idéz egy korábbi esetet, amikor Arkansas államban találtak hasonló fejeket. A 2010-es eset során 60 fej és azok részei kerültek elő szigetelőszalaggal betekerve, műanyag dobozokba helyezve, és azokról is utólag derült ki, hogy orvosi demonstrációs kellékek.