Kétségbeesve kapaszkodott egy repülő szárnyán ragadt piton

Felkapaszkodott egy három méter hosszú piton az ausztrál Qantas légitársaság egyik gépére, illusztráció
Vágólapra másolva!
Felkapaszkodott egy három méter hosszú piton az ausztrál Qantas légitársaság egyik gépére, és az életéért küzdve végig ott maradt a csaknem kétórás repülőút során. Nem sodorta el a 400 kilométer per órás szél, de a végére elpusztult.
Vágólapra másolva!

Egy háromméteres ametisztpiton kapaszkodott fel a Qantas ausztrál légitársaság gépének a szárnyára, és fel is szállt vele, de mire a gép leszállt, elpusztult. A gép Cairnsből a pápua új-guineai Port Moresbybe tartott, a kígyó végig kapaszkodott a csaknem két órás út alatt.

Az utasok végignézték a küzdelmét - írja a BBC. Nagyjából húsz perccel a felszállás után vették észre a szárnyba kapaszkodó állatot, az utasok elmondása szerint a kígyó újra és újra visszamászott a szárnyon, próbált biztonságosabb helyet találni, de az erős széllel alig tudott megküzdeni. A 400 kilométer per órás szél tetejébe a mínusz 12 fokos hideget is ki kellett bírnia.


Egy utas felvételei. A szélben csak úgy lobogott a kígyó farka

A kígyó teste vérnyomokat hagyott a fehérre festett gép oldalán.

Az ametisztpitonok Ausztrália leghosszabb kígyói. Rágcsálókkal táplálkoznak, és gyakran védett helyekre rejtőznek, amíg elfogyasztják a zsákmányukat. A Qantas gépének szárnyára felkúszó kígyó azt hihette, hogy egy ilyen biztonságos zugot talált.