Bomba robbant Tel-Avivban

Vágólapra másolva!
Felrobbant és kiégett egy autó az izraeli Tel-Avivban, amely egy alvilági banda vezetőjéé volt. Jelentések szerint több ember megsérült az akcióban.
Vágólapra másolva!

A biztonsági erők véleménye szerint bűnügy és nem terror áll a robbantás hátterében. Az izraeli rádió szerint az autó egy alvilági banda főnökéé volt. Izraeli tudósítók szerint az utóbbi években egyre több alvilági leszámolásról érkezett hír Izraelben - írta a BBC.

A Haaretz jelentése szerint a fekete Mazda azután borult lángokba, hogy egy közelben álló motorbiciklista megcélozta azt. Az izraeli média arról tájékoztatott, hogy a kocsi tulajdonosa nem ült az autóban. Egy közelben álló üres busz szintén megsérült a robbanásban.

Az MTI ugyanakkor arról számolt be, hogy szemtanúk szerint egy motoros pokolgépet erősített dél körül az Alperon család tulajdonában álló gépkocsira, majd továbbhajtott. A robbanásban legkevesebben heten könnyebben megsebesültek, többségüket a helyszínen ellátták a kiérkező mentősök, hármukat a közeli Ihilov kórházba szállították.Ezúttal nyolcadszor kíséreltek meg merényletet az izraeli szervezett bűnözés egyik legismertebb családjának vezetője, Niszím Alperon ellen.

Az autó a hadsereg tel-avivi főhadiszállása melletti kereszteződésben robbant fel, ezért néhány percen belül már jelentős biztonsági erők érkeztek a helyszínre. A mentőszolgálat visszavonta a robbanás utáni percekben kiadott tömeges riasztást.

A robbantás kezdetben felerősítette azokat a félelmeket, hogy palesztin támadásról van szó. Tavaly novemberben 15 ember sérült meg Tel-Avivban abban a robbanásban, amelyet a feltételezések szerint egy izraeli arab követett el.