Egész családot tartott fogva egy francia férfi

Vágólapra másolva!
Éveken át egy lakásba bezárva tartotta fogva feleségét és négy tinédzser gyerekét egy francia férfi. A szomszédok azt hitték, hogy a család elutazott, és csak az apa maradt otthon.
Vágólapra másolva!

Több évig tartotta bezárva a feleségét és négy gyermekét egy férfi a nyugat-franciaországi Saint-Nazaire óvárosának egyik régi házában, egy olcsó bérlakásban - közölte szerdán a rendőrség és az ügyészség. A nőre és 20, 19, 17, valamint 14 éves gyerekére - a mostani bejelentés szerint - szombaton találtak rá a hatóságok, akiktől a nő rosszullétre panaszkodva kért segítséget.

A szomszédok mindvégig azt hitték, hogy a nő a gyerekeivel együtt elutazott. Egyikük szerint egy, másikuk szerint három éve nem látták őket, csak a családapát, aki a szemetet vitte ki, vagy bevásárlásból tért vissza.

Az ügyészség szülői kötelességek elhanyagolása miatt indított eljárást az ügyben.

Rendőrségi és ügyészségi illetékesek szerint a gyerekeken a fejlődésben való visszamaradottság jelei látszottak. Egészségtelen körülmények között éltek szüleikkel, a lakás falai gombásak, a plafonja pedig fekete volt a nedvességtől. Az ajtókon kívül is reteszek voltak. A testileg-lelkileg kimerült fiatalokat kórházba szállították.

A 47 éves anyát hétfőn rendőrségi felügyelet alá helyezték, majd kedden elengedték, hogy csatlakozzon a gyerekeihez. Az 51 éves férfit pszichiátriai kezelésre kórházban helyezték el.