Vágólapra másolva!
A Los Zetas mexikói drogkartell egyik tagjáé lehetett egy arannyal borított, gyémánttal és smaragddal kirakott kalasnyikov, amelyet a hondurasi rendőrség foglalt le. A megtalált fegyverek összesen kétmillió dollár értékűek.
Vágólapra másolva!

Aranyozott, gyémántokkal és smaragddal kirakott AK-47-es gépkarabélyt (kalasnyikovot) foglaltak le a hatóságok Hondurasban - közölte helyi idő szerint hétfőn az ügyészség. A fegyver a hírhedt mexikói drogkartell, a Los Zetas valamelyik tagjáé lehetett.

Az 50 ezer dollár értékű lőfegyvert (itt nézhet meg róla egy képet) pénteken találták meg egy razzia során, amelyben 11 teherautót foglaltak le egy farmon a közép-amerikai országban. A kétnapos razziában összesen kétmillió dollár értékű fegyverarzenált foglaltak le a hondurasi hatóságok - közölte az ügyészség. Két embert őrizetbe vettek.

A volt katonák által alapított Los Zetas az egyik legerőszakosabb drogkartell. A bűnszervezet a hatóságok szerint nemcsak Mexikóban, hanem szinte az összes közép-amerikai országban jelen van, hogy biztosítsa a Dél-Amerikában megtermelt kokain útját a legfőbb felvevőpiacra, az Egyesült Államokba.

Az egész világon Hondurasban történik a legtöbb gyilkosság: az ENSZ adatai szerint 2011-ben 100 ezer lakosból 92 erőszakos halált halt.

A Mexikóban régóta dúló véres drogháborúról itt talál cikkeket.