Maga Putyin adta át Depardieu útlevelét

Vágólapra másolva!
Elfogadta a felajánlott orosz állampolgárságot a hazájában adóelkerülés miatt támadott Gérard Depardieu francia színész, az útlevelét Vlagyimir Putyin személyesen adta át.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnöktől vette át az orosz útlevelet Gérard Depardieu francia színész a Fekete-tenger melletti Szocsiban - írta az Rt.com angol nyelvű orosz hírportál.

Depardieu az után döntött úgy, hogy külföldi állampolgárság után néz, miután heves támadások érték hazájában a jövedelemadó elkerülése miatt. A színész nem titkoltan azért vett Belgiumban ingatlant, hogy megússza a francia kormány által az 1 millió euró fölötti jövedelmekre kivetett 75 százalékos adókulcsot - emiatt a miniszterelnök és a köztársasági elnök is bírálta. A törvényt azóta alkotmányellenesnek találta a francia alkotmánybíróság, de a kormány azt tervezi, hogy más formában újra benyújtja a parlamentnek.

Az orosz média szerint Depardieu és Putyin a szocsi találkozón barátokként üdvözölték egymást, és egyebek mellett a színész készülő filmjéről beszélgettek, amely Grigorij Raszputyinról szól majd.

A színész a napokban kiadott közleményében köszönetet mondott új honfitársainak, és azt ígérte, hogy megtanul oroszul, de azzal a kijelentésével ellenzéki körökben nagy felháborodást váltott ki, hogy "nagy demokráciának" nevezte a putyini Oroszországot. Új hazájában 13 százalékos jövedelemadót kell majd fizetnie.