Újabb mészárlásban lett gyanús a svájci ámokfutó

Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a három falubelijét legyilkoló svájci ámokfutónak köze lehet az Al-Hilli család négy hónappal ezelőtti, az Alpokban elkövetett kivégzéséhez.
Vágólapra másolva!

A Francia-Alpokban elkövetett szeptemberi mészárlásról is kikérdezik a rendőrök azt a férfit, aki három embert megölt, kettőt pedig megsebesített szerda éjjel egy svájci faluban - írja a Telegraph brit napilap internetes kiadása.

A Daillonban csak Cedric néven emlegetett férfi egy kocsmából hazatérve először a saját háza ablakából kezdett válogatás nélkül lövöldözni, majd kiment az utcára, és ott folytatta. Három nőt lőtt agyon - mindegyiküket ismerte -, majd az egyiküknek a férjét és a saját nagybátyját súlyosan megsebesítette. A kiérkező rendőrök mellbe lőtték, de az állapota már stabil.

A 33 éves férfi valaha a hadseregben szolgált, de veszélyesnek találták, ezért eltávolították, 2005-ben pszichiátriai kezelés alatt is állt. A Telegraph szerint egy helyi lakos fegyvermániásnak írta le, egy volt iskolatársa pedig azt mondta róla, olyan, mint "Rambo és egy cserkész keveréke". A gyilkosságokat egy vadászpuskával és egy antik gépkarabéllyal követte el.

A nem messze lévő, franciaországi Chevaline-ben szeptemberben elkövetett brutális mészárlás után - melynek során egy kerékpárost, valamint egy brit család három felnőtt tagját lőtte agyon valaki közelről - a hatóságok egy zavart, fegyverimádó személyiségjegyekkel leírható elkövetőt kerestek, régi típusú fegyverekkel.

A franciaországi eset motivációit sokáig találgatták, de a rendőrségnek mindeddig nem volt gyanúsítottja. Most azonban felvetődött, hogy esetleg azt az ámokfutást is a Cedric nevű férfi művelte.