Ritka újévi köszöntőt mondott az észak-koreai vezér

Kim Dzsong Un, észak-koreai vezető újévi köszöntöt mondott
Vágólapra másolva!
Az ország felfejlesztéséről és a két Korea egyesítéséről beszélt újévi köszöntőjében Kim Dzsong Un észak-koreai vezető. Phenjani vezér 19 éve nem köszöntötte újévkor országát.
Vágólapra másolva!

Tizenkilenc év után először mondott újévi köszöntőt észak-koreai vezető keddre virradó éjjel, amikor Kim Dzsong Un az állami televízióban a gazdaság fejlesztéséről és a két Korea egyesítésének szükségességéről beszélt. A köszöntőt a három legnagyobb észak-korai napilap is lehozta vezércikkben.

Forrás: AFP/KNS

Többek között azt mondta, 2013 az alkotás és a változások éve lesz, radikális fordulatot emlegetett, azt ígérve, hogy az elszegényedett ország gazdasági óriás lesz, és javul majd az életszínvonal, de mindenekelőtt a hadsereget kell teljesen kifejleszteni - jelentette a BBC brit közszolgálati csatorna híroldala.

Újévi köszöntőt utoljára Kim Dzsong-Un nagyapja, Kim Ir Szen mondott 1994-ben. Apja, Kim Dzsong Il viszont alig szerepelt nyilvánosan. Kim Dzsong Un a helyi beszámolók szerint feleségével közösen zenei műsort nézve várta az újév beköszöntét.