Kizárták az iskolai vitakörből, ezért kezdett lövöldözni

Vágólapra másolva!
Egy tanárnője nemrég kizárta az iskolai vitakörből, valószínűleg rajta akart bosszút állni az iskolájában pénteken lövöldöző denveri diák. A tanárnak sikerült elmenekülnie, két tanuló azonban megsérült.
Vágólapra másolva!

Feltehetően egy tanárán akart bosszút állni az a diák, aki vadászpuskával két iskolatársát megsebesítette, majd öngyilkosságot követett el pénteken a Colorado állambeli Denver egyik elővárosa, Centennial Arapahoe nevű középiskolájában.

A támadó a 18 éves Karl Halverson Pierson volt - közölte Grayson Robinson, Arapahoe megyei seriff. A fiú az ABC televízió denveri irodájának értesülés szerint fegyverrel a kezében az iskola könyvtárosát, Tracy Murphyt kereste, aki az iskola vitacsoportját vezette és aki nemrégiben kizárta a támadót ebből a közösségből.

A támadó célpontjának sikerült sértetlenül elmenekülnie. A fegyveres által megsebesített diákok egyikét, egy 15 éves lányt súlyos állapotban kórházban kezelik. Az ABC szerint Pierson hasba lőtte őt. A támadó indítékát a hatóságok hivatalosan még nem hozták nyilvánosságra. Holttestére az egyik tanteremben bukkantak rá.

Az iskolában a seriff szerint két Molotov-koktélt is találtak, amelyek közül az egyik felrobbant, de nem okozott sérülést.

A The Denver Post című lap szerint Pierson tehetséges szónok volt, aki jól szerepelt az országos rögtönzöttbeszéd-versenyen, de az első 60 közé nem jutott be. A Facebook közösségi oldalon tett bejegyzéseiben gyakran bírálta a Republikánus Párt politikáját. A fiú középosztálybeli családból származott, szülei nemrégiben elváltak.