Célt tévesztett a drón, pénzt és fegyvert kapnak a rokonok

Vágólapra másolva!
Jemenben 15-en haltak meg a félresikerült dróntámadásban.
Vágólapra másolva!

Csaknem 140 ezer dollár (30 millió forint) kártérítést fizetett a jemeni kormány azoknak a családoknak, amelyeknek összesen 15 tagja egy pilóta nélküli amerikai repülőgépről végrehajtott légicsapásban vesztette életét a napokban az arab országban.

Csütörtökön az amerikai drónról egy kisteherautót akartak kilőni el-Bejda kormányzóságban, Radda városában, amelynek utasai radikális iszlamisták voltak. A rakéták azonban célt tévesztettek, és egy esküvőre tartó autókonvojt találtak el.

Egy törzsi vezető közvetített a családok és a jemeni kormány között, és azt mondta: a pénz mellett a kormány a kompenzáció részeként száz fegyvert is adományozott az érintett családtagoknak, a törzsi hagyományoknak megfelelően.

Egy katonai tisztségviselő hozzátette: a kormány egyúttal figyelmeztette a családokat, hogy ne nyújtsanak menedéket az al-Kaidával rokonszenvező radikális iszlamistáknak.

A körzet ugyanis a radikális iszlamisták fellegvára. A Jemenben végrehajtott amerikai dróntámadások célpontjai leggyakrabban a magát az Arab-félszigeti al-Kaidának nevező terroristacsoport fegyveresei.