Férje gyilkosaiért imádkozik egy brit nő

Vágólapra másolva!
A férfi tavaly karácsonykor az éjféli misére tartott, amikor brutálisan megtámadták.
Vágólapra másolva!

Alan Greaves tavaly karácsonykor az éjféli misére igyekezett orgonálni, amikor brutálisan megtámadták sheffieldi otthona közelében. A 68 éves férfira máig ismeretlen okból két 22 éves férfi támadt egy csákánnyal és egy kalapáccsal. Greaves olyan súlyos fejsérülést szerzett, hogy december 27-én belehalt sérüléseibe.

Egy évvel később 63 éves felesége egy megemlékezésre hívja Sheffield lakóit. Az éjféli mise előtt 40 perccel, Greaves halálának helyszínén egy perces csenddel emlékeznek meg a férfiről, és felesége vezetésével, aki világi igehirdető, a két gyilkosért imádkozni fognak.

Maureen Greaves a brit Observer-nek elmondta, hogy az elmúlt egy évben sokat dolgozott azon, hogy meg tudjon bocsátani a két gyilkosnak.

“Nem azt mondom, hogy nem akarok igazságot Alannek. A megbocsátás azt jelenti, hogy nem akarom a sérelmeket megtorolni, vagy megbosszulni. A megbocsátás annak felismerése, mindnyájan ugyanabban a hajóban evezünk, egyek vagyunk, és mind tökéletlenek vagyunk” – nyilatkozta a nő a lapnak.