Vágólapra másolva!
Az Egyesült Arab Emírségekben van ugyan jogszabály, ami bünteti a csalókat, de a parlament szerint ez bizonyos esetekben kevés. Most külön törvényt szeretnének, ami alapján a magukat varázslónak kiadó csalók szigorúan büntethetőek lennének.
Vágólapra másolva!

Idén júniusban már foglalkozott a mágiával Szövetségi Nemzeti Tanács (nagyjából az Egyesült Arab Emírségek parlamentje), akkor megtiltották az imámoknak, hogy hittel gyógyítást vállaljanak. Arra azonban senki sem gondolt, hogy a tiltás miatt a lakosság varázslókhoz fordul majd.

A magukat varázslónak kiadó csalókkal szintén meggyűlik a baja a hatóságoknak, az országban ugyanis nagyon sokan bedőlnek nekik. Az áldozatok többsége (2012-ben 80 százalékuk) arab nő volt, akik főleg szerelmi varázslatokért fizettek a kuruzslóknak. Az Emírségek legjelentősebb angol nyelvú lapja, a The National riportja szerint az olyan esetek sem ritkák, amikor valaki olyan valószínűtlen csodákért fizet a varázslóknak, mint hogy pénz essen az égből.

A varázslók által elkövetett csalások száma egyébként nem nőtt jelentősen az utóbbi években, de a Emirátusok rendőrsége szerint ez azért van így, mert a legtöbben egyszerűen szégyellik, hogy hagyták magukat rászedni, ezért inkább nem fordulnak a hatóságokhoz.

Bár a jelenleg érvényes törvények ismerik a csalást és büntetik is, az Emírségekben úgy vélik, azok, akik varázslónak adják ki magukat, egy egyszerű csalónál sokkal súlyosabb büntetést érdemelnek.