Négyszáz gyereket mentettek ki a pedofilhálózatból

Vágólapra másolva!
Több mint 500 gyerekpornót tartalmazó filmet, és 280 ezer pedofil képet foglaltak le rendőrök világszerte, amikor felszámoltak egy pedofil hálózatot. Egy torontói férfitől online lehetett rendelni a filmeket, így viszont több száz vevőhöz is eljutottak a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Nagyszabású nemzetközi rendőrségi akció eredményeként több száz embert tartóztattak le világszerte gyerekpornográfia vádjával - közölte a kanadai rendőrség. Az akció során kimentettek csaknem 400 gyereket.

A nyomozás 2010 októberében indult Torontóból, ahol Brian W. üzemeltetett egy céget, amely pedofil tartalmú termékeket forgalmazott. 2011-ben letartóztatták, de a nyomozást ki tudták terjeszteni azután, hogy megtalálták a vevőlistát. A férfi 2005 óta működtette a céget, amely gyerekpornós videókat gyárttatott, majd pedig értékesítette őket világszerte. A szereplők 5 és 12 év közötti gyermekek voltak. A Toronto Star szerint 45 terabájt gyerekpornó témájú képet és videót találtak, ez 280 ezer képet és több mint 500 filmet jelent.

A pornótermékeket az Azovfilms.com oldalon lehetett megrendelni egy kereshető adatbázisból, sőt, a vevők értékelhették is a filmeket, és ajánlásokat is adhattak hozzájuk - írta a Toronto Star. Az oldal azt is állította, hogy a termékek nem sértik a kanadai és amerikai törvényeket. Ezért a lap szerint a rendőröknek bizonyítékot kellett szerezniük, hogy a filmek szexuális célra készültek, és nem művészi céllal mutogattak meztelen gyerekeket.

A rendőrség a cég kapcsolatai mentén nyomozva összesen 348 felnőttet vett őrizetbe: Kanadában 108-at, az Egyesült Államokban 76-ot, a többiek zömét Európában. A letartóztatottak között a Toronto Star szerint van egy hokicsapat edzője, egy torontói tanár, egy pap, egy quebeci cserkészvezető és egy volt iskolaigazgató is. Az Egyesült Államokban rendőröket, tanárokat és orvosokat is elfogtak.