Megölte és feldarabolta áldozatát egy német rendőr

Vágólapra másolva!
Gyilkossággal gyanúsítanak egy német rendőrt, aki feltehetően megölt és feldarabolt egy férfit. Az áldozatot, aki állítólag maga kérte, hogy újdonsült ismerőse végezzen vele, és egyen a testéből, egy kannibalizmussal foglalkozó chatszobában ismerte meg. A drezdai rendőr kertjében emberi testrészeket találtak elásva, de arra nincs bizonyíték, hogy evett is volna áldozatából.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak egy német rendőrt, aki megölt, feldarabolt, majd kertjében elásott egy férfit, akivel az interneten, egy kannibalizmussal foglalkozó chatszobában ismerkedett meg. Az áldozat a jelek szerint minderre önként vállalkozott - közölte pénteken a drezdai rendőrség. A gyanúsítottat szerdán vették őrizetbe a munkahelyén, később beismerő vallomást tett. Ezután átkutatták drezdai házát, ahol útmutatása alapján több helyen is elásott testrészekre bukkantak.

A gyanúsított gyilkosságot körülbelül egy hónappal azután követte el, hogy megismerkedett áldozatával az interneten. A rendőrség szerint a gyilkos és áldozata telefonon is beszéltek egymással, miután a chatoldalon, emailen keresztül és SMS-ben is sokat leveleztek vágyaikról. "Az áldozat fiatalkora óta arról fantáziált, hogy valaki megöli és eszik belőle" - mondta sajtótájékoztatóján Dieter Kroll, Drezda rendőrfőnöke.

A férfi november 4-én utazott Drezdába, hogy személyesen is találkozzon későbbi gyilkosával. A tettes elvitte házába, itt egy késsel elvágta a torkát, majd feldarabolta a holttestet és elásta a kertben. Az áldozat eltűnését egy héttel később jelentették kollégái.

Az elkövető őrizetben van, a nyomozók szerint a nincs konkrét bizonyíték arra, hogy evett volna áldozatából. Az 55 éves férfi a drezdai rendőrség bűnügyi osztályának technikai szakértőjeként dolgozott, az áldozat pedig egy 59 éves hannoveri cégvezető volt. A rendőrség az ügyet gyilkosságként kezeli.

Az eset Armin Meiwes, a "rotenburgi kannibál" ügyét idézte, aki ugyancsak az interneten keresztül ismerkedett meg áldozatával. A férfi hirdetésében nem titkolta, hogy milyen cselekedet elkövetésére keres magának társat. A véres, több órára elnyújtott agóniát a tettes filmre vette: áldozatát feldarabolta, a hús egy részét pedig műanyag zacskókban a mélyhűtőben tárolta. A hatóságok 2006 májusában életfogytiglani börtönre ítélték Meiwest.