Sóder miatt torlódnak az autók a nagylaki határátkelőn

Vágólapra másolva!
Másfélszáz teherautó szállítja a sódert a Makó-Nagylak autópálya-szakasz építéséhez Romániából. A nagylaki polgármester szerint a teherautók rengeteg gondot okoznak a határátkelőn.
Vágólapra másolva!

Fennakadásokat okoznak a nagylaki határátkelőhely romániai oldalán azok a teherautók, amelyek a Makó-Nagylak autópálya-szakasz építéséhez Romániából szállítanak sódert és homokot - közölte pénteken a Mediafax hírügynökség. Vasile Ciceac, a határ romániai oldalán fekvő Nagylak polgármestere elmondta, a román rendőrséghez és határrendészethez fordult azzal a kéréssel, hogy jelöljenek ki alternatív útvonalat az építőanyagokat szállító teherautóknak, és tegyék lehetővé, hogy ezek a mérleget kikerülve, külön sávon lépjék át az államhatárt.

A polgármester szerint mintegy 150 tehergépkocsi szállítja Romániából az építőanyagot a magyarországi autópálya-építéshez, és valamennyi teherautó naponta három-négyszer is fordul. Hozzátette, a sóderszállító teherautók nem állnak be az ellenőrzésre váró kamionok sorába, hanem általában a szembejövők sávján próbálnak a határátkelőhöz jutni. Emiatt gyakoriak a torlódások, és a gépkocsivezetők közötti összeszólalkozások.

Vasile Ciceac elmondta, a határátkelő magyar oldalán külön sávot nyitottak a sóderszállító teherautóknak. Szerinte Romániában a Szemlak-Sajtény (Semlac-Seitin) útvonalon juthatnának ezek a járművek a határátkelő közelébe. A román határrendészet illetékesei egyelőre nem reagáltak a polgármester kérésére - közölte a Mediafax hírügynökség.