Botrányt okozott Moszkvában a Louis Vuitton óriási utazóládája

A moszkvaiak elbontatnák a Louis Vuitton börönd alakú pavilonját a Vörös térről
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, többek szemét szúrja a Vörös téren felállított utazóláda formájú pavilon. Nem csak a téren lévő GUM luxusáruház tulajdonosai tiltakoztak a francia divatház reklámja ellen, az orosz államfői hivatal egyenesen követelte a lebontását.
Vágólapra másolva!

A Louis Vuitton hatalmas utazóláda formájú pavilont állított fel a moszkvai Vörös téren, hogy így ünnepelje a téren álló GUM áruház 120. születésnapját.

A moszkvaiak elbontatnák a Louis Vuitton bőrönd alakú pavilonját a Vörös térről Forrás: AFP/RIA Novosti

A pavilonban többek között Ernest Hemingway, Greta Garbo és Catherine Deneuve bőröndjeit és utazótáskáit szerették volna bemutatni.

A meglepetés azonban nem sikerült jól. Az impozáns méretekkel rendelkező (9 méter magas és 30 méter hosszú) pavilon a Lenin-mauzóleumot védő kommunisták mellett a kormányzó Egységes Oroszország pártnak, valamint több városvédő szervezetnek is szúrta a szemét. De magának a GUM áruháznak sem tetszett az építmény.

Az UNESCO által a világörökségi listára is felvett Vörös tér látványát szerintük elcsúfítja a Louis Vuitton reklámja. Az orosz államfő kezdeményezte, hogy azonnal bontsák le a pavilont.

A Kreml fala mellett húzódó tér évek óta ad helyet különböző kulturális- és sportrendezvényeknek. Itt tartották meg a nemzetközi fúvószenekari fesztivált, és innen startolt a Selyemút rali is. Az orosz Társadalmi Kamara már kezdeményezte, hogy a Vörös téren ne lehessen többé kereskedelmi tevékenységet folytatni.