Nem volt pénze kezelésre, maga fűrészelte le a lábát

Vágólapra másolva!
Vasfűrésszel vágta le trombózisos lábát egy kínai férfi. Azt mondták neki, nem fog meggyógyulni, és pénze sem volt a beavatkozásra. A műtétet a lábán kívül négy foga is bánta.
Vágólapra másolva!

Fűrésszel és hámozókéssel amputálta le a saját trombózisos lábát egy kínai férfi, miután orvosai közölték, hogy egy fertőzés miatt egy hónapon belül meghalhat. Így akart spórolni a kórházi számlán - írja az Independent brit lap.

A 47 éves Cseng Jan-liang ráharapott egy törülközőbe burkolt, fából készült hátvakaróra, és sikeresen levágta a jobb lábát, alig 15 centiméteres csonkot hagyva, de a beavatkozás előtt még megvárta, amíg a felesége lefekszik aludni.

Olyan erővel fűrészelte a lábát, hogy eltört az ehhez használt vasfűrész, és olyan erősen harapta a hátvakarót, hogy kitört négy őrlőfoga. Szerencséjére a trombózis miatt alig vesztett vért.

A 47 éves földművest tavaly kezdte erős gyomorfájás gyötörni, majd a fájdalom a lábaira is átterjedt. A helyi orvosok nem tudták megállapítani, mi a baja, és több köztes állomás után végül egy pekingi kórházban kötött ki. Itt közölték vele, hogy érelzáródásban szenved, nem tudnak rajta segíteni, és egy hónapja van hátra, majd kiállítottak neki egy borsos számlát.

Három hónap múlva még élt, ekkor határozta el, hogy maga veszi kézbe a dolgot, de meggyógyulnia így sem sikerült, mert a bal lába is beteg. Mivel nincs bevétele, csak cipőgyári munkás lányától kap némi pénzt, ráadásul a felesége is cukorbeteg, sorsa többeket jótékony segítségre sarkallt. Végül egy sanghaji kórház jelezte: térítésmentesen kezelik.