Tóásó: Rózsa-Florest kivégezték

Vágólapra másolva!
Tóásó Előd szerint Rózsa-Flores Eduárdót, és Magyarosi Árpádot kivégezték a bolíviai kommandósok, pedig ők nem álltak ellen.
Vágólapra másolva!

A bolíviai úgynevezett terrorista per legutóbbi, hétfői tárgyalási napján Tóásó Előd azt vallotta, hogy két barátját, Magyarosi Árpádot és Rózsa Flores Eduardót kivégezték a kommandósok, amikor rájuk törtek a szállodájukban - jelentette kedden a bolíviai sajtó.

A magyar állampolgársággal is rendelkező vádlott az állítását az ügyben lefolytatott külföldi nyomozásra alapozta - írta az El Deber című, Santa Cruz-i lap honlapján. A tárgyalás ebben a városban folyik, amelynek több vezető politikusát és üzletemberét azzal gyanúsítják, hogy el akarták szakítani Bolíviától ezt a szénhidrogénekben és termőföldben gazdag területet, s ennek végrehajtásához toboroztak külföldön zsoldosokat, köztük a magyar-bolíviai-horvát állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardót és társait.

Tóásó az ügyész kérdéseire válaszolva tette állítását a kivégzésről. Az ügyész azt firtatta, hogy tudta-e a vádlott, mivel foglalkozott Rózsa Flores. "Ha többet akartak volna tudni arról, hogy mit csinált Rózsa Eduardo, élve kellett volna hagyniuk, nem kellett volna megölni" - idézte a lap Tóásót, akit állítólag egy film és egy dokumentumfilm forgatása céljából vitt Bolíviába Rózsa Flores.

Tóásó a külföldi nyomozásra hivatkozva azt mondta, hogy Rózsa és Magyarosi a saját vérébe fulladt szállodai szobájában, és egyikük sem állt ellen a rendőrségnek. Az El Deber tudósítása szerint Tóásó tagadta, hogy kapcsolatban állt volna a per egyes megnevezett, külföldre menekült vádlottjaival.