Vágólapra másolva!
Még idén felvételeket készíthet a Machu Picchuról a Google, így számítógépről is bejárható lesz az inka romváros. A Street View munkatársai azonban alaposan meg fognak küzdeni a hegyi tereppel.
Vágólapra másolva!

A Google engedélyt kért a perui kormánytól az ősi inka romváros feltérképezésére, és azt minden bizonnyal hamarosan meg is kapja. Luis Jaime Castillo kulturális miniszterhelyettes szerint az ország turizmusa és oktatása csak jól járhat azzal, ha a Machu Pichu virtuális bejárható lesz a Street View segítségével. Peru néhány nagyvárosát, többek között Limát, Trujillót, Arequipát, Chiclayót és Piurát alig néhány hónapja fényképezték végig a Google munkatársai, Machu Picchu és Chan Chan azonban már a nemrég indult World Wonder Project keretében lesz feltérképezve.

Ezek a különleges helyszínek azonban általában nem járhatók be autóval, így a Street View stáb átalakított kerékpárokkal indul útnak. A szigorúan védett inka fellegvárig azonban rengeteg lépcső és emelkedő vezet az Andokban, a nehéz terepet várhatóan csak gyalog lehet majd bejárni. Ennek ellenére már idén elkészülhetnek a felvételek.