Magyar dílert fogtak Costa Ricában

Vágólapra másolva!
A helyi lapok szerint mexikói stewardesekkel szedette be a kokainért járó pénzt, bűnhálózata pedig pénzmosással is foglalkozott.
Vágólapra másolva!

A Costa Rica-i lapok - így a La Nación - beszámolt arról, hogy július 8-án őrizetbe vettek egy magyar férfit, aki egy kiterjedt hálózatú helyi drogcsempészbanda vezetője.

A szervezet felgöngyölítése 2012 szeptemberében, amikor a rendőrség San José egyik negyedében őrizetbe vett egy Blanco Evans nevű Costa Rica-i állampolgárt. A férfi gépkocsijában 165 ezer dollárt találtak elrejtve.

A nyomozás során kiderült, hogy a szervezet szárazföldön szállított - autókba rejtve - kábítószert Mexikóba, az ezért járó pénzt pedig mexikói légikisasszonyok szállították titokban repülőn Costa Ricába.

A szálak a magyar bandafőnökhöz vezettek, akinek Ajuela városban lévő házában a rendőrök hat kilogramm kokaint találtak. A magyar drogcsempész gépkocsijával közlekedett a városban, amikor a hatóságok elfogták őt, s az autójában további tíz kilogramm kokaint találtak.

A vizsgálatok szerint a magyar férfi irányította bűnszövetkezet nem csupán kábítószer-kereskedelemmel, hanem pénzmosással is foglalkozott.