Halálra ítélték a gyilkos indiai erőszakolókat

Vágólapra másolva!
Decemberben csapdába csalva megerőszakoltak és vasrúddal összevertek egy lányt, aki belehalt sérüléseibe. Az eset után zavargások törtek ki.
Vágólapra másolva!

Egy indiai bíróság halálra ítélte azt a négy férfit, akik decemberben megerőszakoltak egy lányt egy buszon Delhiben - írja a BBC. A 23 éves lány két héttel később belehalt a sérüléseibe. Az eset nagy felháborodást keltett az országban, szerte Indiában erőszakos zavargások törtek ki, és az eset hatására új törvényt hoztak a megerőszakolások miatt.

A lány párjával a moziból hazafelé tartott, és azt hitte, egy menetrend szerinti buszra szállt fel, de a jármű csapda volt. A támadók percekkel a felszállásuk után nekik estek, majd egy órán keresztül tartott a nemi erőszak.

Az orvostanhallgató lányt egy vasrúddal is brutálisan összeverték, majd kidobták őket a mozgó járműből. A lány olyan belső sérüléseket szenvedett, hogy hiába szállították Szingapúrba, nem tudták megmenteni az életét. Mobiltelefonjaikat, pénzüket és cipőjüket is elvették.

A bíró szerint az eset egész Indiát sokkolta, és a bíróság nem tud szemet hunyni egy ilyen esetben. A bíróság előtt közben azért tüntettek, hogy akasszák fel a négy férfit.

Az elmúlt időszakban több csoportos megerőszakolás miatt is eljárás indult Indiában (bővebben itt olvashat a jelenségről). A megerőszakolások egyik lehetséges társadalmi okáról, a nemek arányának torzulásáról itt olvashat bővebben.