Egyre több halálos áldozata van a mumbai házomlásnak

Vágólapra másolva!
Folyamatosan emelkedik a mumbai házomlás halálos áldozatainak száma, már 46 holttestet találtak a romok között - közölte szombaton a Times Now magántelevízió.
Vágólapra másolva!

Az ötszintes lakóépület pénteken omlott össze az indiai Mumbaiban, akkor még csak egy ember haláláról szóltak a hírek, de feltételezték, hogy több tucatnyian rekedtek a romok között. Az újabb beszámolók szerint azonban már 46 holttest került elő a romok alól, a mentési munkálatok szünet nélkül folynak, s még több halottra bukkanhatnak.

Az indiai rendőrség időközben letartóztatott egy férfit, aki egy dekorációs anyagokkal foglalkozó cég tulajdonosa, és aki nemrég alakította át az összedőlt épület földszintjén lévő üzletét.

Az idén már öt hasonló házomlás volt India pénzügyi fővárosában, a legsúlyosabb áprilisban történt, és 74 halálos áldozata volt. A házomlások India-szerte egyre gyakoribbá váltak, miután a gyorsan növekvő városokban rohamosan emelkedik a lakások iránti kereslet, ami a korrupcióval párosulva gyakran vezet súlyos tervezési és kivitelezési hibákhoz.