Az egyenes pisilést segíti egy kínai találmány

Vágólapra másolva!
Kínai közvécék előtt árulnak egy új találmányt, amely nőknek és férfiaknak is segít egyenesen pisilni. A kínai Sencsenben ugyanis mostantól több ezer forintos büntetéssel sújthatják azokat, akik összepiszkítják a vécéket.
Vágólapra másolva!

A "Pisilj Egyenesen" nevet adta találmányának a kínai, shenzeni Ma Siancsing, amellyel reményei szerint sokezer embernek - nőknek és férfiaknak - segíthet a jobb célzásban. A brit Daily Mail cikke szerint Kínában nemrégen lépett életbe egy új törvény: a sencseni közvécéket nem kellően tisztán hagyó, a vécédeklit lepisilő embert több ezer forintra rúgó pénzbüntetésre ítélhetik.

A találmány lényegében egy egyszerű tölcsér, a végén hosszú csővel. A nők számára kialakított cső rövidebb, a férfiaké hosszabb. (Itt lehet róla képeket nézni.)

Az új sencseni szabály nem csak a kagyló mellé pisilést bünteti, hanem a közvécék összefirkálását, szemetelését és a fülkékben való dohányzást is. A szabályról régóta folyik a vita a közösségi oldalakon, a kínai hozzászólók egy része nevetségesnek tartja, más része viszont kifejezetten örül neki.