137 túsz halt meg a kenyai plázában

Vágólapra másolva!
Twitteren tette közzé az áldozatok számát a terrorszervezet, de a kormányt tartja felelősnek a történtekért. A fegyveres csoport erőt akart demonstrálni. 
Vágólapra másolva!

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges al-Sabab fegyveres csoport a Twitteren közölte, hogy 137 ember halt meg a Westgate bevásárlóközpont elleni támadásban. Egyúttal arra is felhívták a figyelmet, hogy a túszok haláláért Uhuru Kenyatta kenyai elnököt tartják felelősnek, hiszen a kenyai kormányerők harci gázzal vetettek véget az ostromnak, és emiatt omlott össze az épület, maga alá temetve a bizonyítékokat.

Hétfőn a kenyai belügyminisztérium is ugyanezen a közösségi oldalon számolt be arról, hogy a nairobi plázában véget értek az összecsapások, de a hivatalos források még 62 halottról és 170 sebesültről beszéltek, és tájékoztatásuk szerint valószínűleg az összes túsz kiszabadult.

A szomáliai al-Sababot keményvonalas iszlám terroristák irányítják, és a csoport az elmúlt években zsarolással, illegális adóbevételekkel jelentős gazdasági tényezővé vált. Valószínűleg a bevásárlóközpont elleni támadást is azért indították, hogy erőt demonstráljanak, és további tagokat tudjanak toborozni. A fegyveres csoport tevékenységéről korábbi cikkünkben olvashat.