Szíria: Amerika bizonyítékokat hamisít

Vágólapra másolva!
Az Aszad-rezsim szerint hazudott az amerikai külügyminiszter, amikor azt állította, hogy megdönthetetlen bizonyítékai vannak arra, hogy a szíriai vezetés vegyi fegyvert vetett be.
Vágólapra másolva!

A szíriai vezetés szerint hazudott az amerikai külügyminiszter, amikor azt állította, hogy megdönthetetlen bizonyítékok vannak arra, hogy a szíriai rezsim a felelős a múlt heti szíriai vegyi fegyveres támadásért. A damaszkuszi támadásnak a lázadók szerint több száz halottja van.

A szíriai állami hírügynökség (SANA) szerint John Kerry és az Egyesült Államok nem akarja megvárni az ENSZ-vizsgálat végét, hanem az a szándéka, hogy fellépjen Szíria ellen. A közlemény szerint John Kerry bizonyítékokat hamisított, hogy Amerika támadásba léphessen Szíria ellen.

A vegyi fegyverek szíriai bevetése tagadhatatlan és megbocsáthatatlan - jelentette ki John Kerry amerikai külügyminiszter Washingtonban.

Az amerikai diplomácia vezetője szerint Szíriában a vegyi eszközök nagyszabású és válogatás nélküli bevetése történt, amit "erkölcsi szemérmetlenségnek" minősített, és sürgette az elkövetők felelősségre vonását.

Barack Obama még szombaton hívta össze tanácsadóit, hogy a szíriai helyzetet elemezzék. Az amerikai elnök a CBS értesülése szerint most elrendelte, hogy a találkozóról készült anyag publikus változatát hozzák nyilvánosságra.

A Fehér Ház eddigi, Szíriával kapcsolatos szóhasználatából, és az anyag közzétételéből a sajtó arra következtet, hogy a közel-keleti ország elleni katonai csapás szinte biztosra vehető. A szíriai helyzetről itt talál összefoglalót.