Vágólapra másolva!
A mexikói hatóságok elfogták az egyik legnagyobb mexikói kábítószer-kereskedő szervezet vezetőjét. A Gulf kartellt vezető Mario Armado Ramirez Trevino fejére az USA-ban 5 millió, Mexikóban 3 millió dolláros nyomravezetői díj volt kitűzve.
Vágólapra másolva!

A hadsereg és a haditengerészet közös akciója sorén elfogták Mario Armado Ramirez Trevinót - alvilági nevén El Pelont, vagy X-20-at -, az egyik vezető mexikói drogkereskedő bűnszervezet, a Gulf kartell vezetőjét. Az akció szombaton volt, az ország északkeleti részén fekvő Rio Bravóban.

A kartell az egyik legrégebbi drogmaffia Mexikóban, egyik korábbi vezetője 11-szeres életfogytig tartó börtönbüntetését tölti.

Ramirez Trevino tavaly szeptemberben állt a csoport élére, miután elkapták az előző vezért, Jorge Eduardo Costillát. Trevino korábban rendőr volt, de évekkel ezelőtt átnyergelt a bűnözők oldalára. Fejére korábban az USA 5 millió, Mexikó pedig 3 millió dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki.

A mexikói kormány a múlt héten jelentette be, hogy elfogták az egyik legkegyetlenebb kábítószer-kereskedő szervezet, a Los Zetas vezetőjét, Miguel Ángel Trevino Moralest. A két csoport korábban szövetséges volt, de 2010-ben szétszakadtak. A hatóságok úgy ítélték meg, hogy Ramirez Trevino képes lehetet volna újra egyesíteni a kér kartellt.