Egy feleségen osztozik két kenyai férfi

Vágólapra másolva!
Két férfival is randevúzott egy kenyai nő, akik előbb összeverekedtek rajta, majd megállapodtak, hogy inkább megosztják egymás közt. Mindketten feleségül veszik, és a gyerekek felnevelésében is segítik, de mindig más-más napokon lehetnek nála.
Vágólapra másolva!

Megállapodott egymással két kenyai férfi, hogy ugyanazt a nőt veszik feleségül. A nő mindkettőjükkel randevúzott, de nem volt hajlandó választani közülük. Négy év telt el úgy, hogy mindketten jártak a nővel, mire kiderült a kettős játék. A férfiak ölre mentek, de a helyi rendőr békéltető közbelépésére végül egyezséget kötöttek.

Megállapodtak arról, hogy milyen időközönként váltják egymást a nő házában, és hogy egyenlő módon kiveszik a részüket a nő által szült gyermekek felnevelésének terheiből. "Tiszteletben tartjuk a másik soros napjait. Megállapodunk, hogy szeretjük egymást, és békében élünk. Ezt az egyezséget szabad akaratunkból külső nyomástól mentesen kötöttük" - idézte a megállapodást a kenyai NTV televízió.

A nő - egy kétgyermekes özvegy - nem szerette volna nyilvánosságra hozni kilétét.

Ügyvédek szerint a frigyet akár jogilag is el lehet ismerni, ha be tudják bizonyítani, hogy a többférjűség szokásban van azokban a közösségekben, ahonnan származnak. A többnejűség nem szokatlan Kenyában, de megosztott feleségről még senki sem hallott - írja a BBC brit közszolgálati adó.