Bezárt a kutyát oroszlánnak hazudó állatkert

Vágólapra másolva!
A kínai állatkertben rendet raknak, aztán újra kinyitnak. Róka volt a leopárd, tibeti masztiff az orszlán, borotvált patkány a kígyó.
Vágólapra másolva!

Az oroszlánnak álcázott kutya esete után ideiglenesen bezárta kapuit egy kínai állatkert. A Kína középső részén lévő Henan tartomány parkjában több táblán nem a megfelelő állatnevek szerepeltek. Az állatkert igazgatója nyilvánosan bocsánatot kért és a javítások idejére bezárta az intézményt.

Az oroszlán szerepét az állatkert egy tibeti masztiffra osztotta, amely bár nagytestű és lehet hímoroszlánt idézőre nyírni a bundáját, még akkor sem mondhatni, hogy kiköpött afrikai oroszlán.
A Henan tartományban található állatkert ráadásul nem fáradozott a kutya oroszlánosra nyíratásával, így a látogatók rögtön látták, hogy nem oroszlánt, hanem kutyát látnak. Az eb ráadásul el is ugatta magát.

Az intézményben a leopárdok feliratú rácsok mögött rókaszerű lények mászkáltak, de legalább nem vörös, hanem leopárdosra festett bundában. A kígyókat borotvált és pikkelyesre sminkelt patkányokkal próbálta megszemélyesíteni az állatkert.

Tibeti masztiff áll az afrikai oroszlán felirat mögött, a Honan kínai tartományban fekvő Loho állatkertjében, 2013. augusztus 12-én. Ezzel a felirattal próbálták meg oroszlánként eladni a látogatóknak a nagy sörényű kutyát. Forrás: MTI/AP