A norvég miniszterelnök titokban taxisofőrködött

Vágólapra másolva!
Már nyolc éve nem vezetett Jens Stoltenberg, de most kíváncsi volt, hogy mit gondolnak a választók.
Vágólapra másolva!

Inkognitóban taxizott egy délutánon keresztül Jens Stoltenberg norvég miniszterelnök – írja a BBC. A műszakot még júniusban vállalta be, mert szerette volna megismerni az átlagszavazók véleményét. Azért választotta a taxizást, mert azon kevés helyek egyike, ahol idegenek őszintén beszélnek egymás nézeteiről.

Stoltenberg napszemüveget, és a norvég taxisok egyenruháját viselte. Most maga hozta nyilvánosságra a taxizást Facebook-oldalán egy videóval, amelyben a rejtett kamerával felvett beszélgetések részletei láthatóak.

A legtöbb utas számára gyorsan feltűnt, hogy taxisukban van valami különös, többen gyorsan észrevették, hogy a miniszterelnök ül a kormánynál. Stoltenberget többen megszólták vezetése miatt, volt, hogy a féket nyomta meg a kuplung helyett, mivel már nyolc éve nem vezetett.

A BBC szerint Stoltenberg népszerűnek számít Norvégiában, de a közvélemény-kutatások szerint le van maradva az ellenzéki jelölttől a szeptemberi választás előtt. Azon mindenesetre nem gondolkozik, hogy taxisként folytassa, ha nem nyeri meg a választást. „Úgy gondolom, hogy mind az országnak, mind az utasoknak jobb lenne, ha miniszterelnök lennék, nem pedig taxisofőr” – mondta.