Zalaegerszegi lehetett a Londonban holtan talált nő

Vágólapra másolva!
Egy több éve külföldön dolgozó zalaegerszegi nő holttestét találták meg vasárnap Londonban. A brit rendőrség keresi, hogy ki látott arrafelé egy nagy, fekete bőröndöt cipelő embert.
Vágólapra másolva!

Zalaegerszegi lehetett az a huszonéves nő, akinek holttestére egy bőröndben találtak rá még vasárnap Londonban - közölte szerdán az RTL Klub Híradója. A hírműsor közlése szerint az Alexandra keresztnevű fiatal nő három éve élt az Egyesült Királyságban.

Az MTI a nő környezetéből úgy tudja, az elhunyt 25 éves volt. Pincérként dolgozott Zalaegerszegen, majd Ausztriában konyhai kisegítőként foglalkoztatták, két éve pedig Londonban keresett munkát. Facebook-oldalán legutóbbi foglalkozásaként produkciós asszisztens szerepel. Barátai július 16. óta nem tudták vele felvenni a kapcsolatot.

A magyar nő holttestét egy bőröndben fedezték fel az északnyugat-londoni Barnet kerület Mill Hill városrészében, egy sportpálya közelében, erdős területen, még vasárnap délután. Az azonosítási folyamat során derült ki, hogy az áldozat egy húszas éveiben járó magyar nő.

Az üöggyel kapcsolatban egy embert őrizetbe vettek, de még nem emeltek vádat ellene, folyamatban van a kihallgatása. A Scotland Yard illetékese nem adott érdemi választ az MTI azon kérdésére, hogy az őrizetbe vett személy is magyar állampolgár-e, mondván: amíg nem történik vádemelés, addig az őrizetesről nem adható ki személyes információ.

A brit hatóságok most a lehetséges tanúkat keresi, elsősorban azok jelentkezését várva, akik látták, hogy valaki egy nehéz, fekete, kerekekkel ellátott bőrönddel közlekedett a környéken július 18-án vagy az után a városrész erdős területéhez vezető utcákon.