Robbanások egy amerikai gázpalacktöltő üzemben

Tűzoltók fékezik meg meg a lángokat a Blue Rhino nevű gázpalacktöltő üzemben a floridai Tavares városban 2013. július 30-án. Az üzemet robbanások sorozata rázta meg, tizenöt ember eltűnt
Vágólapra másolva!
Több robbanás is történt egy floridai gázpalacktöltő üzemben, ahol 53 ezer gázpalack volt. Tizenöt ember eltűnt, hét kórházba került.
Vágólapra másolva!

Robbanások sorozata történt egy floridai gázpalacktöltő üzemben hétfőn késő este. Tizenöt ember eltűnt, hét sérültet pedig kórházban ápolnak. A helyi média szerint elővigyázatosságból az üzem másfél kilométeres körzetéből kitelepítik a lakókat.

A Blue Rhino nevű üzem a Florida középső részén, Orlandótól északnyugatra fekvő Tavares városban van. A seriff hivatala szerint az összes sérült az üzem alkalmazottja, lakóknak nem esett bajuk. A legközelebbi ház 1200 méterre van az üzemtől.

Az üzemben 53 ezer darab 10 kilogrammos palack volt. Don Ingram, az üzem egy korábbi alkalmazottja elmondta, hogy az üzemben egy éjszakai műszakban 4-5 ezer palackot töltenek meg.

Lakók, akiknek a háza távolabb van az üzemtől, elmondták, hogy a robbanások néhány perces különbséggel történtek, és mindegyik után lángok szöktek a magasba.

Tűzoltók fékezik meg meg a lángokat a Blue Rhino nevű gázpalacktöltő üzemben Forrás: MTI/EPA/Scott A. Miller

A WESH helyi tévé helikopterről készített felvételeket az üzemről 90 perccel az első robbanás után, és ezeken látszik egy hatalmas tűz, amelyet valószínűleg a folyamatos robbanások táplálnak, valamint kisebb tüzek a környékén. A képek tanúsága szerint 30 perccel később úgy tűnt, a nagy tűz elhal, és kiégett teherautók roncsait lehetett látni.