Fényűzően élt a letartóztatott püspök

Vágólapra másolva!
Nunzio Scarano luxuslakásban élt, otthonában számtalan értékes művészeti alkotás volt. A kiérkező rendőröknek leesett az álluk.
Vágólapra másolva!

Valószínűtlen jómódban élt a múlt héten letartóztatott olasz püspök, Nunzio Scarano - írja a Reuters két rendőrre hivatkozva, akik nevük elhallgatását kérték. Az olasz rendőrség a múlt héten pénteken tartóztatta le Nunzio Scarano salernói püspököt, az Apostoli Szék Vagyonkezelősége tagját pénzmosás, korrupció, csalás vádjával.

A dél-olaszországi Salerno ügyészségének letartóztatási parancsa szerint Scarano 20 millió eurót próbált Svájcból Olaszországba csempészni ismerősei számára. Most a Reuters azt írja, hogy a két rendőr teljesen megrökönyödött, amikor januárban egy betörés miatt Scarano otthonába hívták őket.

A rendőrök szerint Scarano otthonából közel hatmillió euró értékben tűntek el művészeti alkotások. "Azt kérdeztük egymástól, hogy ez a püspök hogyan jutott egy ilyen luxuslakáshoz, és ezekhez az értékes alkotásokhoz. Azt mondta, hogy az alkotásokat ajándékba kapta, de attól még ott volt a lakás kérdése. Hogyan tudta megvenni, honnan volt rá a pénz?"

Scarano az ügyvédjén keresztül válaszolt ezekre a vádakra. Silverio Sica azt mondta, a püspök teljes vagyona, lakása, a pénz a bankszámláin, valamint vagyontárgyai mind adományokból származnak, Scarano pedig nem követett el semmi rosszat.