Mandela válságos állapotban van

Vágólapra másolva!
Romlott Nelson Mandela volt dél-afrikai elnök állapota, jelentette be a dél-afrikai elnöki hivatal. A volt elnök állapota az elmúlt 24 órában fordult válságosra, a jelenlegi elnök is bent járt Mandelánál a kórházban.
Vágólapra másolva!

Az eddig is a kórházban az intenzíven ápolt Mandela állapota válságos, írta a BBC. A 94 éves Mandelát két hete szállították kórházba tüdőfertőzés miatt.

"Az orvosok mindent megtesznek, hogy javuljon az állapota. Jó kezekben van" – írta közleményében Jacob Zuma elnök. Zuma vasárnap bent járt Mandelánál a kórházban, ahol megtudta, hogy a volt elnök állapota az elmúlt 24 órában fordult válságosra.

Mandela fél év alatt már harmadszor került kórházba. 2012-ben kétszer is tüdőgyulladással kezelték egy pretoriai klinikán, ezen kívül epeműtétet is végeztek rajta.

Nelson Mandela volt az első fekete bőrű dél-afrikai elnök. A faji megkülönböztetés elleni küzdelméért 27 évet töltött börtönben, és csak 1990 februárjában bocsátották szabadon. Az egykori elnök légúti problémái a börtönben töltött idő alatt alakultak ki.