Necasra is igazak a korrupciós vádak

Vágólapra másolva!
Egy prágai lap a vádirat alapján azt állítja, hogy Petr Necas bukott cseh miniszterelnök is benne volt a kormányzat több tagját érintő korrupcióban
Vágólapra másolva!

Valószínűleg csak idő kérdése, hogy Petr Necas ügyvezető miniszterelnök ellen is vádat emeljenek a három volt polgári demokrata képviselő korrupciós ügyében - állítja a Právo című napilap.

Az újság a birtokába került, Jana Nagyová ellen emelt vádiratra hivatkozva írja, hogy a bűncselekmény elkövetését Necasra is vonatkoztatni lehet. Nagyová Necas kabinetfőnöke és állítólagos szeretője, és azzal gyanúsítják, hogy illegálisan rendelt meg titkosszolgálati megfigyeléseket.

A vádirat szerint Necas azzal követett el bűncselekményt, hogy a három képviselőnek jól fizetett állami állásokat ígért cserébe azért, ha lehetővé teszik a kormány reformcsomagjának a parlamenti elfogadását. Az államügyészség eddig rendre azt közölte, hogy egyelőre nem indul büntetőeljárás Necas ellen.

Necas korábban azt mondta, a három képviselő azért kapott helyet az állami cégek menedzsmentjében, mert korábbi munkájuk során olyan tapasztalatokat szereztek, amelyeket most az állam érdekében fel tudnak használni.

Az ügy összefoglalóját itt olvashatja.