Az FBI-ra gyanakodott, majd meghalt az újságíró

Vágólapra másolva!
Néhány órával a halála előtt e-mailt írt a kollégáinak Michael Hasting amerikai újságíró. Ebben azt állította, hogy egy nagy sztorin dolgozik, és tisztában van azzal, hogy az FBI megfigyeli. Néhány órával később autóbalesetben meghalt.
Vágólapra másolva!

Michael Hastings amerikai újságíró és haditudósító 33 éves korában halt meg egy autóbalesetben június 17-én. A férfi autója Los Angelesben egy fának ütközött és kigyulladt.

Hastings azzal vált a leginkább ismertté, hogy a Rolling Stone magazinnak az afganisztáni parancsnokról írt portréja után az érintett tábornok lemondott, mert az írásból kiderült, hogy nyíltan szembenáll Obama elnökkel.

A Business Insider szerint Hastings a balesete előtt 15 órával e-mailt írt a kollégáinak. Ebben arról számolt be, hogy egy "nagy sztorint dolgozik", és tudja, hogy az FBI megfigyeli őt és nyomoz utána.

Az FBI tagadja, hogy valaha is nyomozott volna Hastings után, és hogy szerepet játszott volna az újságíró balesetében. A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit, tény, hogy más jármű nem volt a baleset idején a közelben.

A Business Insider szerint nem tudni, hogy milyen nagy sztorira célzott Hastings a levelében, a szerkesztője is csak találgatni tudott. Az újságíró több olyan ügyön is dolgozott, amely az FBI-t vagy az FBI egyik munkatársát érintette.

A Wikileaks a twitter-oladalán a héten azt írta, hogy Hastings felvette a kapcsolatot az ügyvédjükkel, és neki is azt mondta, hogy az FBI nyomoz utána.