Felrobbant egy tartálykocsi a mexikói autópályán

Vágólapra másolva!
Több tucat autó és lakóház semmisült meg egy hatalmas detonációban Mexikóban. Egy balesetező tartálykocsi tartalma robbant be, sokan meghaltak.
Vágólapra másolva!

Lesodródott az útról és felrobbant egy üzemanyag-szállító tartálykocsi a Mexikóváros és Pachuca közötti autópályán. A balesetben legalább 19-en meghaltak - írta a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

A BBC tudósítása szerint a szerencsétlenség helyszíne "háborús övezetre" hasonlított. Az óriási robbanás - amellett, hogy több autót felgyújtott - letarolta az út mellett épült, jobbára szegények által lakott házak egy részét. 36 embert szállítottak kórházba, de a sebesültek és a halottak száma is nőhet még, mert a mentőalakulatok még kutatnak a törmelékhalmok alatt.

A tartálykocsi vezetője túlélte a robbanást, de rendőrségi őrizetben van a kórházban. Szemtanúk szerint nagyon gyorsan hajtott, és belerohant egy másik járműbe, ez okozta a balesetet.

A kamionbalesetek nagyon gyakoriak Mexikóban, a klormány épp nemrég vezetett be a korábbinál szigorúbb korlátozást a teherszállító járművek terhelhetőségére.

Forrás: AFP/Victor Rojas