Robbanó jegyautomatákra figyelmeztet a német rendőrség

Vágólapra másolva!
Tolvajok vezetnek gázt a német vasút jegyautomatáiba, amelyeket aztán felrobbantanak, így kinyerve belőlük a pénzt és a menetjegyeket. A rendőrség szerint több olyan automata lehet, amelybe vezettek ugyan gázt, de nem tudták felrobbantani őket. Ezek veszélyesek lehetnek.
Vágólapra másolva!

Robbanó jegyautomatákra figyelmezteti a vasúton utazókat a német rendőrség - írja a Guardian az AP-re hivatkozva. A Hessen tartományi rendőrség szóvivője szerint robbanó gáz lehet a Deutsche Bahn (a német vasúttársaság) több jegykiadó automatájában nemcsak Hessen, hanem Türingia és Alsó-Szászország tartományokban is.

A gáz azért kerül az automatákba, mert tolvajok egyre többször próbálják úgy kiszedni a bedobott pénzt és a fel nem használt vonatjegyeket a gépekből, hogy az automaták minden nyílását betömik, majd gázt vezetnek beléjük, amit aztán meggyújtanak. Az eljárás sikeréről tanúskodik a felrobbantott automaták növekvő száma is.

Könnyen lehet azonban, hogy több olyan jegykiadó is van jelenleg Németországban, amelyet megkíséreltek ugyan felrobbantani, a beléjük vezetett gáz azonban nem gyulladt meg. Az ilyen automaták veszélyeire hívja fel a rendőrség az utazók figyelmét, működés közben ugyanis könnyen felrobbanhatnak, így pedig kárt is tehetnek a közelükben álló emberekben. Legutóbb épp csütörtökön történt ilyen eset a Frankfurthoz közeli Karbenben.