Bíróságnál robbantottak Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Tálibok vállalták magukra azt az öngyilkos merényletet, amelyet egy nyugat-afganisztáni bírósági épületnél követtek el szerdán. Az áldozatok többsége civil.
Vágólapra másolva!

Több mint harmincan meghaltak, amikor tálibok támadtak egy bírósági épületre Nyugat-Afganisztánban - írja a brit BBC csatorna online oldala. Az afgán hadsereg egyenruháját viselő öt támadó két terepjárón érkezett a tartományi bíróság épületéhez. Az egyik gépkocsiban két öngyilkos merénylő ült, akik a robbanószerekkel megrakott járművet nekivezették az épületnek. Három másik fegyveres behatolt a New Kabul Banknak, az önkormányzatnak és a kormányzó hivatalának otthont adó épületbe, és ott tűzharcba keveredett a biztonságiakkal. A támadásnak kilencvennél is több sebesültje van. Az áldozatok többsége civil.

A két öngyilkos merénylőn kívül meghalt a fellebbviteli bíróság három alkalmazottja, hat rendőr, egy katona és egy civil. A támadást akkor hajtották végre, amikor a bírák több őrizetes, közöttük tálib fegyveresek ügyét tárgyalták.

A támadás elkövetését a tálibok vállalták magukra a Szent Háború Hangja című honlapjukon, ezt Kari Juszuf Ahmadi tálib szóvivő is megerősítette telefonon.

Kedden este a délkelet-afganisztáni Paktika tartományban támadtak tálib fegyveresek egy helyi rendőrjárőrre - közölte a kormányzói hivatal. A közlemény szerint egy út mentén elhelyezett pokolgép robbant fel a járőr gépkocsijának elhaladásakor, négy rendőr meghalt.