Robbanás rázta meg Prága belvárosát, emberek a romok alatt

Vágólapra másolva!
Legalább ötvenöten megsebesültek, többen közülük súlyosan, miután robbanás történt Prága belvárosában, egy filmművészeti iskola épületében. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt, két ember eltűnt, ők valószínűleg az épület romjai alatt vannak.
Vágólapra másolva!

Egy épület megsérült, többen a romok alatt rekedhettek, miután hétfő reggel robbanás történt Prága belvárosában - írja az AP hírügynökség. Halottakról egyelőre nem érkezett hír. A CNN információi szerint két eltűntet keresnek - a mentőcsapatok jelenleg azon dolgoznak, hogy stabilizálni tudják a megsérült épületet, és hozzá tudjanak kezdeni a romok alatt rekedtek kiszabadításához.

Sérült fiatal nőt visznek el a robbanás helyszínéről - további képekért kattintson a fotóra! Forrás: AFP/Michal Cizek

A rendőrség szóvivője azt mondta, nem tudni, hogy mi okozta a robbanást a cseh főváros Divadelni utcájában. Az utca, amelyet lezárt a rendőrség, tele van törmelékkel. A Sky News egy rendőrségi szóvivőre hivatkozva azt írja, hogy gázrobbanás történt az épületben, amelyben 15-en lehettek. Az épületben van a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) irodája, és egy művészeti galéria is. A cseh blesk.cz szerint legalább negyvenen megsérültek, többen közülük súlyosan, az épület belsejében egy óriási kráter keletkezett. A CNN amerikai csatorna online oldala már 55 sérültről ír, közülök 35-öt különböző kórházakba szállítottak, a könnyebb sérülteket a helyszínen látták el.

További képekért kattintson a fotóra! Forrás: AFP/Michal Cizek

A mentőcsapatok szóvivője arra számít, hogy emberek rekedtek a romok alatt. A robbanástól több száz méterre található épületek ablakai is betörtek, többek között a prágai nemzeti színház ablakai is.

http://video.gemius.hu/liveinfo/iframe/1871520315001_2336362565001.html

Egy tűzoltó szóvivő szerint halálos áldozat nincs. 40 sérültet kórházba kellett szállítani, és közülük négynek súlyos az állapota. Sokakat üvegszilánk sebesített meg. A robbanás pánikot keltett a környéken, sokan azt gondolták először, hogy terrorcselekmény történt. A helyszínen terrorelhárító rendőröket is látni lehetett. Több ember a helyszín közelében elmondta, hogy gázszagot érez - jelentette a cseh média.

Ha a helyszínen tartózkodik, és látta a robbanást, kérjük, írjon a [email protected] címre!

Cikkünket frissítjük!