Patriot rakétákat telepítettek Tokió belvárosába

Vágólapra másolva!
Több rakétaelhárító Patriot-egységet állítottak fel kedden a japán fővárosban. Ez Japán második légvédelmi vonala az Észak-Koreából fenyegető rakétaveszéllyel szemben. Közben Phenjan felszólított minden Dél-Koreában tartózkodó külföldit, hogy a saját épségük érdekében hagyják el az országot.
Vágólapra másolva!

Patriot PAC-3 légvédelmi rakétarendszert telepített Tokió térségébe kedden reggel a japán védelmi minisztérium, Észak-Korea esetleges ballisztikusrakéta-kilövése elleni védekezésként. Az egyik egységet a japán császári palota közelében helyezték el, Tokió belvárosában.

Forrás: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

A PAC-3-as légvédelmi rendszer a szigetország második védelmi vonalát képezi majd a korábban a Japán-tengerre kivezényelt, Aegis rakétaelhárító rendszerrel felszerelt rombolók mellett. Onodera Icunori védelmi miniszter vasárnap elrendelte, hogy a japán hadsereg semmisítsen meg minden, a szigetország területét veszélyeztető észak-koreai rakétát, miután dél-koreai értesülések szerint Phenjan a héten újabb kilövést készül végrehajtani.

Szöuli kormányforrások szerint Észak-Korea a múlt hét végén a keleti partvidékére szállított két, közepes hatótávolságú Musudan rakétát, amelyeket állítólag mobil kilövőállásokra tettek fel.

Japán kormányforrások szerint kicsi a valószínűsége, hogy támadás veszélyeztetné a szigetországot Észak-Koreából, de a japán hadsereg minden esetleges válsághelyzetre felkészül Phenjan háborús retorikája miatt.

Forrás: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

A legújabb esemény, hogy kedden Észak-Korea figyelmeztette a Dél-Koreában tartózkodó külföldieket: készüljenek fel az ország gyors elhagyására, arra az esetre, ha háború törne ki, mert nem szeretnék, ha bántódásuk esne.

Észak-Korea hetek óta ijesztget háborúval, itt bővebben is olvashat arról, mi állhat e mögött.