Nem törődtek az indiai rendőrök a megerőszakolt kislánnyal

Vágólapra másolva!
Nagy felháborodást keltett Indiában, hogy egy férfi elrabolt, megerőszakolt, megkínzott és két napig fogva tartott egy ötéves lányt a fővárosban, Újdelhiben, miközben a hatóságok nem reagáltak a szülők bejelentésére lányuk eltűnéséről. Több százan tüntettek vasárnap a rendőrség székházánál.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint az ötéves kislányt április 15-én rabolták el. A rendőrök, akik korábban állítólag figyelmen kívül hagyták a szülők bejelentését, két nappal később találtak rá egy házban, miután a szomszédok sírást hallottak. Az ügyben szombaton őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki ugyanabban a házban lakott, mint az áldozat. A kislány súlyosan megsérült, de állapota stabil.

Tavaly decemberben egy 23 éves orvostanhallgató lány ellen követtek el csoportos erőszakot Indiában. Az áldozatot, aki később belehalt sérüléseibe, Újdelhiben egy autóbuszon erőszakolta meg hat férfi, majd egy vasrúddal brutálisan összeverték, végül pedig kidobták a mozgó járműből. Az eset hatalmas felháborodást keltett, számos nagyvárosban sorozatos tiltakozó tömegmegmozdulásokat tartottak, követelve a nők fokozottabb védelmét és az erőszaktevők felakasztását.

A mostani eset miatt is több száz feldühödött ember tüntetett vasárnap a rendőrség székházánál az ellen tiltakozva, hogy a hatóságok figyelmen kívül hagyták a szülők gyermekük eltűnése miatti panaszát.

Manmohan Szingh kormányfő vasárnap sürgette, hogy vizsgálják felül a nők biztonságával kapcsolatos kérdéseket az országban.