Lelőttek egy rendőrt Bostonban

Vágólapra másolva!
A Massachusetts Institute of Technology kampuszán történt a támadás. Az egyetem területét lezárták, még keresik az elkövetőt. A támadás után lövések és robbanások hallatszottak Bostonban.
Vágólapra másolva!

Lelőtt egy rendőrt egy fegyveres férfi a bostoni Massachusetts Institute of Technology kampuszán. A rendőrt a kórházban belehalt sérüléseibe. Az egyetemet lezárták, a rendőrök keresik az elkövetőt.

Az MIT a honlapján figyelmeztette a diákokat: ne hagyják el azt az épületet, amelyben tartózkodnak, mert a helyzet "nagyon veszélyes".

A rendőrök teljesen ellepték a környéket, mindenkit átvizsgálnak Forrás: AFP/Getty Images/Mario Tama

Az egyetem, amelyen 11 ezer diák tanul, Boston északi peremén található. A hatóságok egyelőre nem látnak összefüggést a mostani eset és a héten a bostoni maratonon történt kettős robbantásos merénylet között, amelynek három halálos és csaknem 180 sebesült áldozata volt.

A támadás után lövések és robbanások hallatszottak Bostonban - közölték szemtanúk. A Nemzeti Gárda több tucatnyi állig felfegyverzett tagja hajtóvadászatot folytat a rendőr gyilkosa után az egyetem területétől északra fekvő utcákban, Watertown kerületben, a levegőben továbbra is köröz legalább egy helikopter.

Az NBC-WJAR tévé képeket mutatott arról, hogy az egyik utcán egy férfi fekszik a földön, és rendőrök veszik körül. A rendőrök arra kérték az újságírókat, hogy menjenek távol a helytől, és kapcsolják ki mobiltelefonjukat. "Ha életben akarnak maradni, kapcsolják ki mobiljukat!" - kiáltotta egy rendőr.