Otthonában gyilkolták meg a dagesztáni bírót

Vágólapra másolva!
A feleség nyitott ajtót a merénylőnek, aki azt mondta, hogy beszélni akar a férjével. A nő kihívta a férjét, akit a küszöbön fejbe lőtt a bérgyilkos.
Vágólapra másolva!

Megöltek egy szövetségi bírót Dagesztánban - közölte vasárnap a köztársasági nyomozó hivatal. A hatóság arról tájékoztatott, hogy szombaton, helyi idő szerint késő este az Oroszországhoz tartozó kaukázusi köztársaság déli részén, Izberbas városában élő bírót a lakása előtt lőtte le az ismeretlen elkövető.

Mint kiderült, a gyilkosnak, aki bekopogott Ahmed Radzsabov lakásába, a bíró felesége nyitott ajtót, és a merénylő kérésére kihívta a férjét. Az ismeretlen több pisztolylövéssel végzett a bíróval. A nyomozók szerint a dagesztáni bírót a foglakozása miatt ölték meg.

Az év eleje óta ez már a második gyilkosság az észak-kaukázusi köztársaságban, amelynek igazságszolgáltatásban dolgozó személy, mégpedig ismert bíró lett az áldozata. Január 15-én Dagesztán legfelső bíróságának munkatársát ölték meg Mahacskalában. Magomed Magomedov bíróval is az esti órákban, a nyílt utcán végeztek. A bíró a kaukázusi köztársaságban működő bűnszervezetek tevékenységét feltáró ügyekkel foglalkozott.

Dagesztánban, valamint a többi Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaságban gyakoriak a hasonló gyilkosságok. A térség belügyi igazgatóságának február eleji tájékoztatása szerint a fegyveres csoportok támadásainak célpontja elsősorban a rendőrség, továbbá a szélsőségesekkel, a terrorizmussal szembehelyezkedő társadalmi és vallási vezetők.