Öt gyerek halt meg egy francia lakástűzben

Vágólapra másolva!
Az apa kisebb égési sérüléseket szenvedve kimenekült, öt kisgyereke azonban meghalt egy francia lakástűzben. Párizs egyik elővárosában viszont gyújtogatás nyomán halt meg három ember vasárnap.
Vágólapra másolva!

A BBC brit közszolgálati médium híradása szerint az tragédia a Párizstól 130 kilométerre, északra fekvő Saint-Quentin városában következett be szombat este fél tíz tájékán. Az első hatósági vizsgálatok szerint a ház leégését valószínűleg baleset okozta, de a pontos ok még nem ismert.

A házban két és tíz év közötti kisgyerekekek mellett apjuk is a lakásban tartózkodott a tűz kitörésekor. A füstben megfulladtak, míg apjuk az első emeletről kiugorva megmenekült. A férfi kórházba került, és csak akkor mondta el, hogy gyerekei a házban maradtak. A tűzoltók a sűrű füstben nagy nehezen rábukkantak a gyerekekre, de már nem lehetett segíteni rajtuk, füstmérgezésben meghaltak. A férfi, aki elvált feleségétől, és a hétvégén láthatáson voltak nála a gyerekek.

A második helyszínen, Aubervilliers-ben egy elhanyagolt állapotú, 7 emeletes házban ütött ki tűz. Egy helybeli azt mondta, hogy a lakók között robbant ki vita, s ennek során dobott el valaki egy gyújtópalackot. Az állítást más források nem erősítették meg. A házban mintegy hatvanan tartózkodtak a tűz idején, amely a harmadik emeleten keletkezett, és a negyedik felé tartott. Az egyik halálos áldozat a tűzben megégett, míg egy másik a lángok elől menekülve ugrott ki az ablakon. Egy sérült a kórházban halt meg. A tűzoltók beszámolója szerint három-négy lakó is annak köszönheti életét, hogy az ablakon át menekült. Aubervilliers-ben mintegy kétszáz tűzoltót vezényeltek a helyszínre, akiknek hajnalra sikerült megfékezni a lángokat.