Összeütközött két helikopter Berlinben

Vágólapra másolva!
Két rendőrségi helikopter ütközött össze Berlinben. A balesetnek legalább egy halottja van, aki feltehetően az egyik pilóta volt. A gyakorlatozó gépeken egyenként 20-25 rendőr utazott.
Vágólapra másolva!

Két rendőrségi helikopter ütközött össze Berlinben, az olimpiai stadion közelében. A TheLocal.de angol nyelvű, német hírekkel foglalkozó internetes lap szerint a gépek egy futballhuliganizmus elleni fellépést modellező gyakorlaton baleseteztek. Az első jelentések szerint egy ember meghalt, négyen megsérültek.

A két helikopter a berlini olimpiai stadion közelében akadt össze és zuhant le - további fotók a balesetről a képre kattintva! Forrás: AFP/Hannibal Hanschke

A baleset nem sokkal délelőtt 11 óra előt történt, a két gép túl közel került egymáshoz, összeakadtak rotorjaik, majd egy mezőre zuhantak a stadion mellett a város északkeleti részében. A német Tagesspiegel szerint egy ember meghalt, négyen súlyosan, sokan könnyebben megsérültek. Hans-Peter Friedrich német belügyminiszter a helyszínen tájékozódik a helyzetről.

Az Eurocopter Puma gépeken egyenként 20-25 rendőr utazott. A gyakorlaton részt vett egy harmadik gép is, amely épségben földet ért. A halálos áldozat az egyik gép pilótája. Az olimpiai stadiont lezárták, a helyszínen tartózkodó tűzoltók igyekeznek megakadályozni, hogy a gépek üzemanyaga belobbanjon.

A gépekkel azt gyakorolták, hogyan tudják a helikopterekkel kezelni a focidrukkerek tömegeit meccsnapokon. A gyakorlat részeként petárdáztak és tüzijátékoztak is, hogy minél élethűbb körülményeket teremtsenek, és a BBC szerint legalább 400 rendőr vett részt rajta.