Gyerekek is meghaltak a japán hóviharban

Vágólapra másolva!
Öt ember meghalt Japánban a Honsú-fősziget északi részén és a Hokkaidó szigeten tomboló hóviharokban - közölték vasárnap a hatóságok. Egy anya a három gyerekével az autójukban halt meg, egy férfit lavina temetett be, és egy gyorsvonat is kisiklott a hatalams hóvihar miatt.
Vágólapra másolva!

Egy anya három gyermekével autójával elakadt a hóviharban Hokkaidón. A szélsőséges időjárás miatt nem tudták elhagyni a kocsit, a rendőrség megállapítása szerint halálukat széngáz-mérgezés okozta. A helyi lakosok ugyan riasztották a mentőalakulatokat, de két órába telt, hogy odaérjenek, amikor már már késő volt.

Ugyancsak Hokkaidón egy férfit és kilencéves gyermekét lavina temette be. A férfinak sikerült gyermekét kimenteni, de az ő teste annyira kihűlt, hogy a kórházban meghalt. Két férfit is eltűntként tartanak nyilván a területen.

A rendkívüli időjárásban kisiklott a Sinkanzen gyorsvonat is Akita prefektúrában. Feltehetően a sínekre lerakodott hatalmas mennyiségű hó okozta a balesetet. A vonaton 130 ember tartózkodott, de senki sem sérült meg.

A tomboló hóvihar miatt Japán északi részén több kilométeres közlekedési dugók alakultak ki, és több mint 1700 épületben nincs áramellátás.