Fejbe lőtték az egyik legismertebb lesifotóst Rómában

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint maffiamódszerekkel végeztek a paparazzóval, és lehetséges, hogy a halálának köze van a munkájához. Daniele Lo Presti sokakat kellemetlen helyzetbe hozott.
Vágólapra másolva!

Végeztek Rómában egy ismert, többek közt Beyoncét és Brad Pittet is lefotózó paparazzóval: Daniele Lo Presti holttestét az utcán találták meg, fejbe lőtték. A rendőrség szerint lehetséges, hogy kapcsolat van a férfi munkája és halála között. Kivégzésének módja vélemények szerint maffiaszerű módszerekre emlékeztet.

A 42 éves fotós holttestére az olasz főváros Testaccio nevű kerületében találtak rá, egy ottani sportpályára járt futni. Barátai vették észre, akikkel közös edzést beszélt meg a pályára csütörtökön.

Daniele Lo Presti többek közt Rihannáról, Beyoncéról, Scarlett Johansonról készített lesifotókat, de sikerült lencsevégre kapnia Stefano Dolcét és Domenico Gabbanát is a jachtjukon. Egyik legnagyobb dobása az volt, amikor Máltán Brad Pittről és asszisztenséről készített fényképeket, amelyek a hírek szerint igencsak felbőszítették Angelina Jolie-t, aki akkor a színész menyasszonya volt.

Forrás: MTI/EPA/Massimo Percossi
Forrás: MTI/EPA/Massimo Percossi

Lo Presti munkában

Egy nyomozásban részt vevő forrás szerint a fotóssal egyetlen lövés végzett, amelyet egy kis kaliberű fegyverből adtak le. "Lo Presti jól ismert paparazzo volt, képei sokakat kellemetlen helyzetbe hoztak" - mondta a rendőrségi forrás, megjegyezve, nem zárják ki, hogy a munkája okozta a vesztét. "Átnézzük legutóbbi megbízatásait, telefonját és a számítógépét" - részletezte. Egyelőre azonban semmi jele annak, hogy a hírességek, akiket célba vett, bármilyen módon is érintettek lennének.

A fotóst öt évvel ezelőtt zsarolók kezdték ki, felgyújtották a kocsiját, megfenyegették a családját. Még bonyolultabbá teszi az ügyet, hogy múlt hónapban rejtélyes körülmények között motorbalesetben meghalt egy kollegája, Danilo Ceretti, akivel a LaPresse ügynökségnél dolgozott együtt - írta a The Daily Mail című brit lap.