Diákokat tartóztattak le a Harlem Shake miatt

Vágólapra másolva!
Négy egyiptomi gyógyszerészhallgató nagyon feldühítette a hatóságokat és a helyieket, mikor alsónadrágban táncolták el az internetes táncmémet, a Harlem Shaket, ugyanis letartóztatták őket közszemérem-sértés miatt.
Vágólapra másolva!

Az egyiptomi rendőrség tájékoztatása szerint négy diákot letartóztattak közszemérem-sértés miatt, amikor az interneten terjedő őrületet, a Harlem Shaket alsónadrágban táncolták el közterületen - írja az izraeli Ynetnews.com.

A négy gyógyszerészhallgató megrökönyödést váltott ki Kairó egyik középosztály által lakott negyedében, mert majdnem minden ruhájuktól megszabadulva filmezték le a táncot - mondta az egyik rendőrségi tisztségviselő, aki hozzátette, hogy a közönség egy idő után meg akarta támadni a fiatalokat.

A Ynetnews azt írja, hogy más egyiptomiak is csináltak már hasonló Harlem Shake-videót. Ők a gízai piramisok előtt táncolták el a Harlem Shaket.

A táncmém egy 1981-es hiphop-sláger 2012-es feldolgozásának köszönhető: ausztrál fiatalok feltöltöttek a YouTube-ra videót, ahol latexruhában ugrálnak és táncolnak a számra. A Harlem Shake azóta megihlette a norvég hadsereget, amerikai egyetemi úszócsapatokat vagy a tűzoltókat.