Másodpercek alatt elmerült az iráni olajfúró platform

Vágólapra másolva!
Tíz másodperc alatt tűnt el a habokban az irániak legújabb olajfúró platformja - derül ki a múlt heti balesetről készült videofelvételekről. A 40 millió dolláros berendezés 80 méter mélyre süllyedt, a kiemeléséhez nemzetközi segítséget kért Irán.
Vágólapra másolva!

Elvesztett egy 40 millió dolláros olajfúró platformot Irán. A platform, amelyet az iráni Forradalmi Gárda tulajdonában lévő üzemben 30 hónapig építettek, több tucat emberrel még a múlt héten kedden süllyedt el tíz másodperc alatt a Perzsa (Arab)-öbölben. Az esetről készült videofelvétel most került nyilvánosságra.



A berendezést a South Pars olajmezőn állították volna üzembe, amikor felborult a viharos tengeren. Irán nemzetközi segítséget kért a 80 méteres mélységbe süllyedt eszköz kiemeléséhez - jelentette a Reuters a Mehr iráni hírügynökségre hivatkozva.

Iránnak, amelyet nemzetközi embargó sújt, és nem juthat olajfúró berendezésekhez, érzékeny veszteséget jelent a saját gyártású platform süllyedése. Az elsüllyedt eszközről vízbe ugráló munkásokat mind sikerült megmenteni, a balesetnek nem voltak sérültjei.